Propisi

Izmene Zakona o putnim ispravama

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je da će izmene i dopune Zakona o putnim ispravama omogućiti građanima da podnesu zahtev za izdavanje novog pasoša šest ili više meseci pre isteka važenja prethodno izdatog dokumenta.

Stefanović je, obrazlažući Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o putnim ispravama u Skupštini Srbije, istakao da je to posebno značajno u slučaju putovanja u zemlje čije zakonodavstvo kao uslov za ulazak u zemlju zahteva određeno vreme važenja pasoša.

Prema njegovim rečima, jedna od novina koje predviđa ovaj dokument jeste i rasterećenje građana u pogledu javnog oglašavanja putne isprave koja je proglašena nevažećom.

– Napušta se dosadašnje rešenje o oglašavanju nevažeće putne isprave u Službenom glasniku već se to oglašava na internet stranici MUP-a i na taj način se građani oslobađaju troškova koje su imali do sada – rekao je Stefanović, navodi se na sajtu Vlade.

Stefanović je ukazao na to da se predloženim zakonom građanima Srbije omogućava da efikasnije i lakše ostvare svoja prava, napomenuvši da ova zakonska rešenja predstavljaju deo reformi koje sprovodi Vlada Srbije sa ciljem pojednostavljivanja administrativnih procedura

On je, obrazlažući predložene međunarodne sporazume, naveo da Memorandum o razumevanju između MUP-a Srbije i Ministarstva za unutrašnju bezbednost SAD o unapređenju saradnje u cilju sprečavanja putovanja terorista i borbe protiv nezakonitih migracija, treba da doprinese zajedničkom cilju, a to je borba protiv terorizma kao direktnoj pretnji svetskoj bezbednosti.

Sporazum sa Tunisom omogućiće našim građanima koji žive u toj zemlji da dobiju vozačke dozvole bez posebnog polaganja, a važi i recipročna mera za građane Tunisa kod nas, objasnio je potpredsednik Vlade.

On je istakao da Sporazum sa Evropskom policijskom kancelarijom jača saradnju u borbi protiv međunarodnog kriminala, kao i da bi poslanici trebalo da potvrde i nekoliko sporazuma o saradnji o vanrednim situacijama.

Izvor
ekapija
Ključne reči
Opširnije

bizNetwork

Redakcija portala poslovnih vesti bizNetwork Press

Najnoviji naslovi

Napišite komentar

Povratak na početak
Zatvori
Zatvori
%d čitalaca voli ovo: